Anwyl Partnerships on site at £3.5m affordable housing development

Anwyl Partnerships, specialists in the provision of residential land and build developments, has commenced construction at its latest affordable housing scheme on the site of the former Edelweiss Hotel in Colwyn Bay.

Edelweiss-CGI-2-1

Anwyl Partnerships, specialists in the provision of residential land and build developments, has commenced construction at its latest affordable housing scheme on the site of the former Edelweiss Hotel in Colwyn Bay.

The former hotel was demolished, making way for re-development. Work is underway to create 31 apartments including 14 one-bedroom and 17 two-bedroom homes, helping to bridge the housing gap in the area.

ClwydAlyn acquired the site several years prior and appointed Anwyl Partnerships as its preferred construction partner, marking the 3rdproject Anwyl is currently on site with for the social housing provider.

The carefully designed development sits on a 0.5 acre site replacing what the derelict hotel, which has been subject to vandalism and anti-social behaviour for many years since closure in 2009.

Tom Anwyl, Managing Director of Anwyl Partnerships commented: “This development is going to be a fantastic edition to Colwyn Bay, providing a number of quality homes for local people. We are underway with construction work and are expected to achieve completion in September this year.”

He added: “Throughout the construction programme, we will be working closely with ClwydAlyn to ensure that the work we carry out will have a lasting and positive impact on the local community through the creation of new jobs and training opportunities whilst boosting the local economy through utilising a locally sourced supply chain.”

Initial stages of masonry are now underway with construction works focusing on the ground floor of the new building. The scheme included extensive enabling works prior to commencement of construction, providing stability to the site and adjacent areas and protecting the nearby woodland and river. A rock face on the site perimeter was carefully excavated and crushed, the waste material from which was used as fill for a ‘green’ retaining wall around the site boundary.

Comments